Tilbud på FGU Vest Varde
Læs mere om de faglige temaer som tilbydes på FGU Vest Varde.
Almen Grunduddannelse (AGU)
AGU er for dig der vil blive bedre til de almene fag og som ønsker at komme ind på en erhvervs- eller gymnasial uddannelse fx den toårige HF.
På AGU får du mulighed for at få undervisning i følgende fag:
- Dansk
- Dansk som andetsprog
- Engelsk
- Matematik
- Identitet & medborgerskab
- Samfundsfag
- PASE
Herudover har vi i løbet af ugen et fag som hedder Helhedsorienteret undervisning. I den helhedsorienterede undervisning arbejder vi blandt andet med temaer og projekter. Vi tager ud af huset og besøger fx andre skoler, tager på sociale ture osv. De forskellige fag bliver inddraget i projekterne og du har som elev mulighed for at udfolde din kreativitet i den helhedsorienterede undervisning.
Byg, bolig og anlæg
Som elev på byg, bolig og anlæg er du en del af et autentisk værksted, hvor det gode fællesskab og relationerne er byggestenene i dagligdagen.
Vi vægter kammeratskabet og den gode omgangstone højt, da vi mener, det er udgangspunktet for et godt, sundt arbejdsmiljø samt ikke mindst en god hverdag, hvor vi alle skal lære meget.
Opgaverne er mange og du er med fra ide til færdigt produkt og aflevering af det. Vi producerer mange ting, alt fra borde bænkesæt og stigegolf til plantekasser og julehjerter.
Vi har et tæt samarbejde med de andre værksteder på FGU Vest Varde og får derfor også mange specialopgaver. Her er det elevernes opgave at komme med ideer til nyskabelse og udvikling.
Vi starter hver dag med et morgenmøde, hvor vi skitserer hvad du skal arbejde med. Udover værkstedsundervisningen, har vi også teori, hvor vi gennemgår relevant teori for det arbejde vi udfører på byg, bolig og anlæg.
Mad og ernæring
På Mad & ernæring produceres 2 måltider dagligt til skolens elever & ansatte. Du skal kunne arbejde tæt sammen med andre, da vi ofte arbejder i teams. På vores værksted oser det af stor aktivitet og megen humor og du lærer at have mange bolde i luften.
Vi lærer en masse om fødevarer, sund & ernæringsrigtig mad, tilberedningsmetoder, sæson varer, madspild, hygiejne og meget mere.
Vi bestræber os på at lave alt fra bunden af – eks. sylter og vi bager alt vores brød selv.
På mad & ernæring er alle medbestemmende, det vil sige at din mening er lige så vigtig som alle andres – Dagen starter med et lille morgenmøde hvor dagens opgaver bliver fordelt og det er her vi snakker om hvordan dagens menu skal tilberedes og hvordan, hvorefter du som elev melder ind på den opgave du finder interessant.
Du vil ofte få en opgave i form af at lave en uges madplan – herunder portionsberegne og lave indkøbslister.
Udover at lave mad til ansatte og elever, tager vi også imod bestillinger ud af huset – Evt. grillmenuer, studentermad, smørrebrød og kanapeer.
På mad og ernæring har vi også temaprojekter hvor du selv står for hele arrangementet – ”Din egen restaurant”, italiensk uge, julefrokost og meget andet.
Du vil dog ikke kun være i køkkenet, da teoriundervisning også er en del af mad og ernæring. Det kunne være emner som fødevarelære, madspild eller mad ”fra andre lande”
Vi lægger stor vægt på nysgerrighed omkring hvad der rør sig indenfor fødevarer og når tiden tillader det tager vi på ekskursion
Handel og kundeservice
Handel & kundeservice er for dig der er serviceminded, kreativ, og gerne vil have en fremtid indenfor butiksverdenen, eller være servicemedarbejder i en virksomhed.
På holdet lærer du om kundebetjening, service, fremstilling af annoncer, samt udregne salgspriser.
Lagerstyring og bestilling af varer er også en del af undervisningen, ligesom indretning af butik, samt vindues udsmykning og udstilling.
I vores fysiske butik, hvor vi sælger de varer vi selv fremstiller på værkstedet, er der mulighed for at komme tæt på kunden, og derved bruge de tillærte færdigheder og ”øve” sig.
Udover den fysiske butik, har vi også en netbutik som eleverne har været med til at starte op. Det er også eleverne der løbende vedligeholder netbutikken, lægger nye varer op med billeder, priser, og beskrivelse og anvendelse af produkterne. Netbutikken kan du finde her www.fgubutikken.dk
Omsorg og sundhed
Kan du lide at arbejde med mennesker? Drømmer du om enten at uddanne dig til So-Su assistent, pædagogisk assistent eller lignende?
Så kunne værkstedet Omsorg & Sundhed være noget for dig.
På Omsorg & Sundhed er omdrejningspunktet ”det sociale liv” og ”fællesskabet”. Vi lægger vægt på ansvarlighed, plads til forskellighed og gensidig respekt i hverdagen. Det forventes derfor, at du vil arbejde med dig selv personligt, socialt og fagligt. Du kommer til at arbejde både selvstændigt og i grupper med de andre elever på værkstedet. Hos os får du både praktisk og teoretisk erfaring indenfor de pædagogiske og sundhedsfaglige fag. Vi er ude i det virkelige liv, hvor vi løser opgaver i lokale børnehaver, skolefritidsordninger og på plejehjem i samarbejde med personalet. Vi har også fokus på egen sundhed, hvor du bruger dig selv fysisk og afprøver grænser indenfor krop- og bevægelsesaktiviteter, vi har derfor motion fast på skemaet mindst en gang om ugen.
Ud over at du kommer ud og mærker, hvordan hverdagen er, når man arbejder med mennesker, så får du også basisundervisning i dansk, matematik og PASE (Privatøkonomi, Arbejdspladslære, Samarbejdslære og Erhvervslære). Vi tager udgangspunkt i, hvor du er lige nu og hvad du skal bruge for at komme videre i en ungdomsuddannelse eller et job og herefter laver vi en plan sammen med dig.