Ordblindetræning og FGU Vest i stort samarbejdsprojekt!

Over de næste to år samarbejder Ordblindetræning og FGU Vest om at styrke indsatsen for elever med ordblindhed.

For eleverne tilbydes, foruden den allerede eksisterende SPS-støtte ved skolens egne ordblindelærer, læringsforløb i relevante læse-, stave- og IT-strategier, så de får lettere ved at håndtere hverdagens læse- og skrivekrav. Forløbet supporteres ved Ordblindetrænings løbende tilstedeværelse på skolerne med henblik på at få implementeret strategierne i den daglige undervisning.

Projektet sigter også mod – via kurser og faglig sparring – at kapacitetsopbygge på FGU Vest, så alle medarbejdere får flere værktøjer i rygsækken til at understøtte det ordblindevenlige læringsmiljø.

Thomas Mose fra Ordblindetræning: ”Jeg er blevet taget fantastisk godt imod på FGU Vests afdelinger. FGU Vest gør det i forvejen godt, men jeg oplever også en stor lyst hos personalet til at blive endnu bedre til de læse-skriveteknologiske værktøjer og til at understøtte det ordblindevenlige læringsmiljø. Herudover har jeg haft virkelig gode stunder med eleverne, som jeg også har haft mulighed for at følge i den daglige undervisning”.

Jes Laursen, skoleleder, FGU Vest, Varde: ”Samarbejdet med Thomas og ordblindetræning.dk er et godt supplement til den allerede eksisterende ordblindeundervisning. På FGU skal alle elever tilbydes et helhedsorienteret, inkluderende og ordblindevenligt undervisningsmiljø. Vi sigter efter, at alle lærere har viden om, hvordan eleverne kan anvende sine kompenserende hjælpemidler i undervisningen

Ulla Riber, ordblindelærer FGU, Varde: ” Det er rigtig rart, at have Thomas som sparringspartner og hjælp. Eleverne på skolen er også rigtig glade for den ekstra fokus på området”

Har du spørgsmål eller ønsker du at booke en rundvisning og en personlig snak med en vejleder på en af vores 3 afdelinger? Så tøv ikke med at kontakte os på mail, så vender vi hurtigt tilbage og aftaler tidspunkt med dig.

Vi glæder os til at høre fra dig!