FGU og EGU blev en gamechanger for Almir.

– Da jeg gik i folkeskolen, havde jeg det svært. Jeg følte ikke, jeg passede ind og jeg kunne bare ikke lide at være der. Så da jeg kom i de store klasser, blev jeg simpelthen væk. Jeg missede 9. og 10. klasse og har ikke fået nogen afgangsprøve, fortæller Almir Kahric, der kommer fra Varde, er 18 år og som for nyligt er kommet i praktik som EGU elev på Hjerting Skole AURA i Esbjerg.

– Efter sommerferien begyndte jeg på FGU Vest Varde. I starten kom jeg i en klasse, hvor jeg heller ikke følte mig hjemme. Det var lige som om, alle bare holdt sig for sig selv. Men så kom jeg på smedelinjen. Her var rart at være. Jeg blev nysgerrig og mine lærere sagde, jeg gjorde det godt. Det var jeg ikke vandt til.

Almir havde, og har, den almene undervisning på FGU Vest Varde. Da Almir startede på skolen havde han matematik og dansk som almene fag, men også som en del af værkstedet, hvor viden fra fagene bliver tydeliggjort i forhold til det lærte håndværk. Det var tydeligt at det var vejen for Almir, der fra start af virkede glad for denne undervisningsform og hurtigt hjalp de andre i undervisningen.

– Da jeg var lille, drømte jeg om at blive politibetjent. Jeg tjekkede op på, hvad der skulle til og fandt ud af, at man skulle have en grunduddannelse. Så efter jeg kom på FGU, tænkte jeg, at det måske kunne være at blive smed. Men fordi jeg har nogle fysiske udfordringer, blev det klart, at jeg ikke ville kunne klare optagelsesprøven til politiskolen. Derfor besluttede jeg sammen med min FGU vejleder, Samantha, at komme ud i en EGU praktik og prøve mig selv af.

– Da jeg var yngre kom jeg i ungdomsklubben Krathuset i Varde og her mødte jeg Michael Møller Andersen, der er pædagogisk leder på Hjerting Skole AURA og som også arbejder i Krathuset. Det var Michael, der gav mig muligheden for at starte i EGU praktik her på skolen.

– Jeg er super taknemmelig for alt det, Michael har gjort for mig. Nu er jeg gået fra at hade at gå i skole, til selv at arbejde der med glæde! Det sidste år har jeg udviklet mig så meget. Inden sommerferien brændte jeg helt sammen, men FGU og Michael troede på mig. Nu har jeg fået et job, hvor jeg møder hver dag. Oven i er jeg også blevet fastansat i Krathuset i min fritid efter først at have været i dusørjob. Min EGU praktik er kombineret med, at jeg også går i skole på FGU to dage om ugen. Det er første gang i mit liv, jeg faktisk er begyndt at tro på, at jeg kan få en god fremtid, understreger Almir.

– Jeg kan godt lide at være sammen med de små elever. De er jo helt nye. Jeg kan mærke, jeg kan hjælpe dem. Særligt dem, der har det svært. For jeg ved jo, hvordan det føles. Og jeg har lyst til at være der for dem, så de ikke gør nogen af alle de fejl, jeg selv har gjort!

– Jeg har kendt Almir, siden han var lille. På vores skole gør Almir en forskel, for han er god til at være sammen med eleverne. De føler sig set og Almir er god til både at støtte dem i undervisningen og være aktive i fritiden. Som skole har vi klare forventninger til Almir og vi tror på ham. Jeg ser, at Almir gør sig umage og jeg håber, dette EGU forløb kan tænde noget i ham, så han finder sin rette hylde.

– Mødet med EGU vejleder Leon Jørgensen fra FGU Vest har været en meget positiv oplevelse. Leon har en professionel tilgang og det har været helt ukompliceret at starte et EGU forløb op på vores skole. Jeg kan kun anbefale andre at tage kontakt til FGU Vest omkring en EGU praktik. Det er absolut win win for alle parter, slutter Michael.

Har du spørgsmål eller ønsker du at booke en rundvisning og en personlig snak med en vejleder på en af vores 3 afdelinger? Så tøv ikke med at kontakte os på mail, så vender vi hurtigt tilbage og aftaler tidspunkt med dig.

Vi glæder os til at høre fra dig!