Fra det nye skoleår er FGU VEST røgfri skole.
Og allerede nu er de tre skoler godt i gang med forskellige tiltag. I Ribe er rygepauserne reduceret til en enkelt rygepause om dagen og hvert værksted har fået anvist et fast sted, hvor de må ryge. Snart sættes flere gode tiltag i gang.
I Danmark kan man allerede nu se resultatet af en række stramninger som dyrere smøger, cigaretter der er gemt væk i butikkerne og røgfri skoler på andre ungdomsuddannelser. Nye tal fra Kræftens Bekæmpelse viser, at andelen af 18-19-årige, der ryger dagligt, er faldet fra 12 til 6 % på tre år.
Undersøgelser viser også, at de fleste rygere begyndte inden 18-års alderen.
– Vi er utroligt glade over, at de unges daglige cigaretforbrug på landsplan er knækket. For halvdelen af de unge, der begynder at ryge fast, vil dø af det, siger Mette Lolk fra Kræftens Bekæmpelse.
Derfor er det vigtigt at vi på FGU VEST står sammen og hjælper hinanden med at lykkes som røgfri skole i det nye skoleår.

Har du spørgsmål eller ønsker du at booke en rundvisning og en personlig snak med en vejleder på en af vores 3 afdelinger? Så tøv ikke med at kontakte os på mail, så vender vi hurtigt tilbage og aftaler tidspunkt med dig.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Send en mail